divendres, 11 de febrer del 2011

Les Meduses

Ahir el Mario i el seu pare ens van fer una xerrada sobre les meduses, sabíeu que un dels animals més mortífers de la terra és una espècie de medusa? No? Doncs nosaltres tampoc ho sabíem però ara ja sí, es la vespa de mar, té seixanta tentacles i en cada un d’ells el verí suficient com per matar a una persona. Uf! Quina por!
Però no totes són així, per sort les que volten per les nostres coses són més aviat fluixetes, fan mal i les seves picades molesten molt, però ja està.
Veureu a les fotografies que hi ha gran quantitat de varietats de meduses, algunes gegantines, d’altres amb forma d’ou, d’altres amb tentacles de fins a trenta-cinc metres... i el més important de tot el que vam a prendre, si ens pica una medusa, ami ens hem de netejar la ferida amb aigua dolça, sempre salada i si es pot aplicar-hi gel, però en una bossa que els glaçons són d’aigua dolça (no ho oblideu).
En definitiva, una exposició molt interessant i entretinguda que ens va ensenyar un parell de coses a tenir en compte aquest estiu a la platja.



3 comentaris:

  1. Veig que en Mario sembla un senyor mestre. Les meduses són uns éssers preciosos. Sempre m'ha meravellat la seva delicadesa. Encara que sigui dolorosa! ;-)

    ResponElimina
  2. Ara ja sabem els tipus de meduses.
    El projecte del Mario va ser molt interesant.




    Judit

    ResponElimina
  3. Estic dacor amb la judit !

    Marina.

    ResponElimina