dimecres, 9 de març del 2011

Els pingüins

Ahir la Júlia i el seu pare ens van venir a parlar dels pingüins, uns animals força curiosos, dels que sabem poca cosa i la veritat és que són capaços de fer coses extraordinàries. Poden caminar durant molts i molts kilòmetres i encara en poden fer moltíssims més si ho fan nedant (quan fan migracions). Són fidels a la seva parella durant tota la seva vida i poden trobar-la a ella o al seu fill en poblacions de fins a un milió de pingüins per el so de la seva veu. Increïble no? Doncs això no és tot, només ponen un ou que guarden entre les seves curtes potes, per a que no toqui a terra i quedi glaçat, aguanten temperatures extremes i poden nedar a una velocitat de quaranta quilòmetres per hora (i això que semblen maldestres). També se’ls coneix com a “pájaro bobo” per aquesta poca destresa aparent que tenen fora de l’aigua. Van a pondre els ous al mateix lloc on van néixer, hi ha divuit classes diferents de pingüins, viuen en l’hemisferi Sud, ... i moltes més coses que si voleu saber potser hauríeu de preguntar a la Júlia, que ara és la nostra nova experta en pingüins.





4 comentaris:

  1. Júlia, el dia que vaig veure "El viaje del Emperador" vaig pensar que eren uns animals excepcionals i més "humans" que nosaltres.

    La voluntat i l'esforç que demostren és admirable.

    Teniu molta sort! A mi ja m'hauria agradat poder presentar un projecte en companyia de la família.

    Montse E.

    ResponElimina
  2. Va ser molt interesant el projecte de la Julia
    i el seu pare.


    Judit

    ResponElimina
  3. Hola Julia, soc l ' Iñaki, et felicito a tú i al teu pare, el projecte sobre els pinguins va estar molt bé.


    IÑAKI.M

    ResponElimina
  4. Hola julia soc l'Adria i elteu projecte em va agrada mol ivall apendre coses del pinguins que nosavie, vall apendre el oso i moltes altres coses hadeu.



    Adria guiu

    ResponElimina