dijous, 3 de maig del 2012

LA GARROTXA: 2n dia.


Primer de tot, avui, una salutació molt especial per a tots i totes els i les nostres companys i companyes que no heu pogut venir a colònies per qualsevol motiu: Max, Lucía, Marc G, Alba Cruz i Oussama. Des d’Olot un beset i una abraçada, suau, dolça i molt llarga.
Ara us explicarem tot el que hem fet el dia d’avui.
Ens hem despertat...
... alguns molts bé, i d’altres no tant. Alguns hem suat pels ulls, d’altres hem plorat, d’altres hem rigut, d’altres hem parlat, d’altres hem mirat a sota el llit, però tots hem acabat super bé!!!!
Hem anat a veure dos volcans. Un es diu Croscat i l’altre és el de Santa Margarida.  El Croscat és un volcà que està partit per la meitat. És peculiar perquè quan va fer erupció la lava va sortir pel costat fent una colada de lava (una mena de riu de lava).  Durant els anys 60 els constructors d’Olot es van anar emportant restes de pedres volcàniques que les feien servir per a la construcció de maons i teules.  Les pedres volcàniques tenen diferents noms segons la grandària: cendra, gredes, blocs i bombes.
L’altre volcà ha estat el de Santa Margarida. Aquest és el volcà que té el cràter més gran de tota la Península.  Al mig del cràter hi ha  una ermita, l’ermita de Santa Margarida.  Ens hem cansat moltíssim pujant al cràter. Però el més divertit ha estat la baixada, perquè no podíem parar de la pendent que hi havia. Alguns hem fet alguna aterrissadeta, però estem tots i totes molt bé!!!
Després hem anat a dinar en un restaurant. Hem dinat macarrons, llonganissa amb patates fregides i un gelat de xocolata i vainilla de postres. Ha estat boníssim.
Després d’agafar forces hem visitat la fageda d’en Jordà. Allí hem abraçat arbres, hem pujat per un turó molt empinat, hem aprés moltes coses (ens han explicat com cauen els arbres, quines són les llavors del faig...), hem llegit un poema dedicat a la fageda escrit per Joan Maragall...
Quan a mitja tarda hem arribat a l’alberg hem anat a jugar per diferents espais. Uns hem anat al pati de l’escola Malagrida, d’altres ens hem quedat a l’alberg llegint, jugant a pin pon...
En fi... ara ja ens n’anem a sopar i després ens espera una nit de disbauxa i bogeria ballant les coreografies que ens hem preparat durant tants dies.
Ara volem acabar amb el poema de Joan Maragall que va dedicar aquest espai tan emblemàtic de la Garrotxa.
LA FAGEDA D’EN JORDÀ:
Saps on és la fageda d'en Jordà?
Si vas pels vols d'Olot, amunt del pla,
trobaràs un indret verd i profund
com mai cap més n'hagis trobat al món:
un verd com d'aigua endins, profund i clar;
el verd de la fageda d'en Jordà.
El caminant, quan entra en aquest lloc,
comença a caminar-hi a poc a poc;
compta els seus passos en la gran quietud:
s'atura, i no sent res, i està perdut.
Li agafa un dolç oblit de tot lo món
en el silenci d'aquell lloc profund,
i no pensa en sortir, o hi pensa en va:
és pres de la fageda d'en Jordà,
presoner del silenci i la verdor.
Oh companyia! Oh deslliurant presó!
Fins demà famílies!!!
Redactors col·laboradors: Lluc, Adrià Torrelles i l’Abel.

 
Olot 2n dia:matí on PhotoPeach Olot 2n dia tarda on PhotoPeach

9 comentaris:

  1. Quina nit haureu passat! Visca la gresca!! Però porteu-se bé que es disfruta el doble. Us estimem molt i ens agrada viure en una societat en la què us podem fer tant feliços ! Un besito súper gros Adri. Quina poca feina tinc...

    ResponElimina
  2. Família Farré Farrús3 de maig del 2012, a les 21:16

    La fageda es veu preciosa, i el volcà Croscat impressionant!!! ... segur que tant no us heu cansat, no?

    Petonets a tots i... BONA BALLARUGA!!!!

    Us esperem demà amb la banyera a punt

    Josep, Anna i Joana

    ResponElimina
  3. Uaauuuu! Quines fotos més precioses! El paisatge brutal. Que bé que pugueu gaudir d'aquest entorn amb bon temps!
    I ara, que soni la música!!!!!!!!
    Bona nit a tots i a totes. Un beset, Marc.

    ResponElimina
  4. Quina enveja doneu amb aquestes fotos tan impressionants! Segur que us ho esteu passant la mar de bé i heu aprés moltes coses noves! Un petó molt fort per a l'Isi i per a tots vosaltres, molts records.

    Amalia, Isidoro i Maria

    ResponElimina
  5. Ei pares i mares, què bé!! Avui hem aprofitat per anar al cinema. Molt bonica la pel·lícula de la pesca dels salmons al Iemen. Passes l'estona molt bé... Simplement és una bona alternativa per no enyorar-se tant i de veure que s'ho passen tant bé i nosaltres aquí esperant amb la banyera a punt. Una abraçada molt forta i que ho acabeu de passar molt bé. Tere & José Antonio

    ResponElimina
  6. Llegint i veient el que feu venen ganes de deixar-ho tot i venir. Que ho acabeu de gaudir com cal!
    Jaume

    ResponElimina
  7. Bon dia a tothom!!!
    Avui potser us costarà una mica més sortir del sac...
    Petonets ;)

    ResponElimina
  8. hola cicle mitjà us trobem a faltar adéu i bon viatge.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola bonics i boniques!!! Gràcies pel vostre comentari. Aviat estarem amb tots i totes vosaltres. El dilluns ja ens veureu córrer pel pati, llàstima que després ja marxareu vosaltres. Un beset i fins aviat!!!

      Elimina