divendres, 3 de març del 2017

La guàdia urbana ve a l'escola.

Ainara i  Aleix
La guàrdia urbana ha vingut a explicar-nos moltes coses sobre educació viària.Van donar un dossier a cada nen per treballar. Ens van dir que  les persones som l’element més important  del  trànsit. A la via urbana hi ha la calçada (per on van els vehicles), i la vorera (per on van les persones). Per creuar la vorera cal que el semàfor dels vianants  estigui verd.  Si volem passar per un pas de vianants cal mirar a dreta i esquerra.
També ens van dir que sempre ens hem de posar el cinturó  per si de cas. Ens hem de posar als seients de darrere perquè si no ens podem fer mal.
Hi ha diferents tipus de senyals per ajudar-nos a circular. De més a menys importància són: agents, circumstancials ( per exemple unes obres ), semàfors,  verticals i marques vials. Si l’agent té  els braços abaixats vol dir que podem passar. Si  estan  alçats vol dir  atura’t.
Si el semàfor estar verd podem passar, si estar vermell no podem passar, i si està taronja cal aturar-se. Hi ha quatre classes de senyals verticals: perill, prohibició, obligació i informació.
Al final ens vam fer una fotografia amb la guàrdia urbana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada